Víte, který novinář přešel jinam nebo který časopis už nevychází? Přinášíme změny v médiích

Život v médiích je rychlý, vývoj celého trhu dynamický. Držet krok s nejnovějšími informacemi o aktuálních trendech, nových webech, časopisech a televizních kanálech či novinářských přestupech může být i na malém českém rybníčku sisyfovský úkol. Abyste nemuseli plýtvat časem, energií a pamatovat si každou zprávu, dáváme si práci my s podrobným sledováním všeho, co se v médiích šustne. Věnujte 5 minut času našemu čtvrtletnímu přehledu a nic důležitého vám neunikne.

Co podstatného se mediálním trhu událo za první čtyři letošní měsíce?

  1. Sledovanost televizí během korona virové epidemie prudce vzrostla. V dubnu meziročně o celou třetinu a na televizi se z nudy začali ve velkém dokonce dívat i mileniálové. Nejvyšší čas zamyslet se nad vašimi tématy do večerních zpráv.
  2. CNN v Česku. Nový zpravodajský kanál rozjíždí pod licencí TV Prima. A nasazuje přehršel známých tváří – Boučka, Hrdličkovou, Doležalovou, Voříška, Štrunce a další. Předběhne ve sledovanosti zavedenou ČT24?
  3. Ostré ekonomické zpravodajství nabídne Hrot. Zejména bývalí redaktoři Eura píšou zatím jen na webu, expanze na stánky se odkládá na polovinu května.

Změn, přestupů, vzniků a zániků je však mnohem více. Pro podrobný přehled aktuálního dění v médiích z dílny analytického oddělení FleishmanHillard klikněte na obrázek.

zme