Víte, co se v květnu a červnu událo v českých médiích? Přečtěte si přehled všech důležitých změn

Český mediální rybníček je neustále se měnící živý organismus. Mít přehled o tom, jaká média zanikla, jaká nová naopak vznikají či který novinář mění svou pozici, je nelehký úkol. Pravidelně sledujeme dění na mediální scéně, aby vám už žádná novinka neunikla. Věnujte chvilku svého času klíčovým událostem uplynulých dvou měsíců.

Co se v médiích odehrálo? 

  1. Elektronické měření televizní sledovanosti tzv. peoplemetry si připomíná 23. výročí. Od roku 1997, kdy začalo měření v Česku fungovat, se změnila nejen skladba televizních stanic, ale také divácké chování a zvyklosti.
  2. Moderátorka Světlana Witovská končí v  České televizi, kde moderovala hlavní zpravodajskou relaci Události a Události, komentáře. ​Televize s ní jedná o jiné formě spolupráce. Uvidíme oblíbenou tvář veřejnoprávní televize v jiných pořadech?
  3. DVTV slaví nejúspěšnější crowdfundingovou kampaň na žurnalistický projekt, do které se zapojilo přes 9 tisíc lidí. Rozhovory bez reklam, podcasty a nový web chystá internetová televize Martina Veselovského a Daniely Drtinové.  Z původně plánovaných 750 tisíc lidé přispěli 9,73 miliónů Kč. Tomu říkáme láska ke značce.

V posledních týdnech se toho však událo mnohem více. Pro přehled všeho důležitého klikněte na obrázek níže.

 

zmeny