Kampaň na U konto odhalila nejlepší dovolené

V rámci pravidelné analýzy pro UniCredit Bank jsme českým novinářům i jejich čtenářům představili letošní trendy v dovolených. Podívali jsme se na zoubek nejpopulárnějším letním destinacím, hodnotě české koruny v zahraničí nebo poradili triky, jak na cestách nakládat s financemi.

Dovolená je hlavním tématem letní sezony nejen v PR, ale i v konverzacích běžných Čechů. Na téma letního cestování za teplem pravidelně obrací svou pozornost také dovolenkový průzkum UniCredit Bank. V pravidelných letních průzkumech se obvykle soustředíme na to, kam Češi na dovolené jezdí či jaké měny směňují. Letošní analýza přinesla také odhalení nových dovolenkových trendů, včetně tipů a triků na ukrocení dovolenkových útrat.

A jaké byly výsledky analýzy? Češi po dlouhé době nejezdí nejčastěji do Chorvatska, které loni na první příčce předběhlo Slovensko. Nestráví tam však tolik, kolik předchozí léta. Doba dovolených se totiž zkracuje. Odhalili jsme, že se peněženky Čechů v zahraničí také nevyprazdňují tak lehce. Česká koruna posiluje a to se projevuje na levnějších nákupech v cizině.

Výzkum přinesl i zajímavé tipy a triky, jak se na dovolené vypořádat s financemi. Nebrat si hotovost, spolehnout se na karty, pojistit se a být obezřetný. Tak by mohl znít základní sumář z desatera, který jsme s UniCredit Bank následně představili i na tiskové konferenci v Bankovním domě.

Zajímavé téma si získalo vysokou mediální pozornost a desítky reakcí v celostátních i regionálních médiích včetně České televize nebo TV Nova. Díky tomu jsme před dobou dovolených napřímili pozornost čtenářů na bez poplatkové U konto UniCredit Bank s výběry z bankomatu zdarma a opět o něco dál posunuli finanční gramotnost českých cestovatelů.