Skvělá parta, flexibilita a rozmanitá práce aneb Proč pracovat ve FleishmanHillard

Benefity? Pracovní prostředí? Nebo kolegové? Nechtěli jsme hádat, a proto jsme se zeptali rovnou našich lidí, proč tu vlastně rádi pracují.

Dream team

Zcela nejčastějším důvodem spokojenosti práce ve FleishmanHillard jsou rozhodně kolegové. Dobré vztahy, kamarádská atmosféra, parádní kolektiv lidí, nekonfliktní a netoxické firemní prostředí, skvělá parta, nikdo se nad nikoho nepovyšuje. Každý tento aspekt nazval jinak, ale vychází z toho jednoduše, že tvoříme skvělý tým lidí, kteří spolu tráví rádi čas jak v kanceláři během pracovních povinností, tak i ve volném čase. A na to jsme moc hrdí. Ne každý dokáže skloubit pracovní vztahy s těmi mimopracovními, ale u nás se to daří. Pravidelně jezdíme na skvělé teambuildingy, pořádáme letní beach volejbalové turnaje anebo si jen tak chodíme sednout na skleničku a něco dobrého po práci. Kromě mimopracovních aktivit zažíváme každý den spoustu zábavy i během práce a poledních obědových pauz a naší kanceláří se často nese zvuk smějících se kolegů.

„Vyhovuje mi flexibilní pracovní doba, dobře dostupné kanceláře přímo na metru a tramvaji a vůbec celá kultura FH založená na kreativitě, etice a transparentních vztazích.“ – Ondřej, tým integrované komunikace

„Těším se do práce na přátelské prostředí, protože spolupracuji s lidmi, kteří jsou mi blízcí a vždy je ráda vidím. Není problém zajít za vedením a na cokoliv se zeptat nebo se poradit. FleishmanHillard mi dává možnost kreativně se vyřádit, dostat se k zajímavým projektům a práce je díky různorodosti klientů pestrá. Pořád se tu dá učit něco nového a je fajn, že se stále více propojujeme i s dalšími agenturami v rámci naší skupiny Omnicom. V neposlední řadě jsou fajn teambuildingové aktivity.“ – Jiřina, consumer tým

 Pejsci a děti vítané

Asi nikde nenajdete tolik milovníků a psích maminek jako u nás. Díky pet-friendly kancelářím nás často navštíví jeden z mnoha firemních psích happiness manažerů, kteří svou přítomností zpříjemní každý pracovní den. Nejoblíbenější jsou ty kolegyně, které mají šuplíky plné psích kokínek a pamlsků.

„Co na FH fakt oceňuju, je dog-friendly office. Občas jsou dny, kdy dopředu vím, že se v kanceláři zdržím. Je super, že se nemusím strachovat o to, kdo vyvenčí psa, protože ho můžu jednoduše vzít s sebou. Všichni kolegové jsou už na mého Olivera zvyklí, a i když občas štěkne nebo je otravuje s míčkem, nikdo se nad tím nepozastaví. Někteří kolegové mají dokonce v šuplíku pamlsky. Oliver to ve FH miluje a chodí sem rád.“ – Markéta, client manažerka a psí máma

Rodiče ocení, že pokud zrovna není hlídání, nikomu nevadí ani děti, které umí velmi kreativně využít náš open space. Ať už hrou na schovávanou nebo jinými originálními aktivitami.

Flexibilita

Ve FleishmanHillard týmu nalezneme například i rodiče nebo studenty, nejen ti oceňují flexibilitu naší pracovní doby. I když se v kancelářích rádi potkáváme, občas se někomu cesta do práce z různých důvodů nehodí. Vedeme přístup – když odvedeš dobře svou práci, udělej ji odkudkoliv a kdykoliv podle tvého denního rytmu. Je možné využívat home office či si uzpůsobit svou pracovní dobu jiným povinnostem, například studiu. Rádi všem vyjdeme vstříc.

„Pro matku s malým dítětem je obrovská výhoda flexibilita pracovní doby a možnost práce z domova. Zároveň oceňuji, že mohu s dítětem přijít i do kanceláře a nikomu to nevadí.“ – Markéta, client manažerka a maminka

Příjemné prostředí

Spoustu kladných poznámek získaly při dotazování také kancelářské prostory. Sídlíme v moderní budově myhive u dopravního uzlu Pražského povstání. Náš tým do práce dojíždí MHD, auty, na skútru, ale třeba i na kole. Samotné kanceláře máme založené na open space prostoru, který je rozdělen dle týmů. Pro větší soukromí a schůzky můžeme využít jednu ze zasedacích místností a na obědové pauzy i chvíle odpočinku rádi využíváme chill-out zónu.

„Nejvíc mi na práci vyhovuje náš kolektiv. FH pobočka v Praze není ani moc velká, ani moc malá a se všemi se tu člověk rychle seznámí. Super jsou také mimopracovní akce jako třeba volejbal.“ – Matěj, consumer tým

Milovníci kávy jistě ocení výběr filtrované či klasické kávy z kávovaru. Dodavatelé kávy prošli přísným procesem našich kávo kritiků tak, aby byl každý v kanceláři spokojen s její kvalitou a vůní. Každé pondělí na nás v kancelářích čeká dávka vitaminů v podobě sezonního ovoce.

Především ženy na naší budově oceňují to, že nabízí i několik tělocvičen a sportovních lekcí, které můžeme v průběhu dne využít a provětrat si tak hlavu a odreagovat se.

Rozmanitá práce

Další věcí, kterou si většina týmu pochvalovala, je rozmanitost projektů, klientů a spolupráce s externisty a dalšími agenturami. Mezi naše klienty patří jména jako makro, Henkel, Škoda Auto, Lenovo, O2, Rossmann, Panattoni, IKEA, Český svaz pivovarů a sladoven nebo MARS. Díky pestré paletě klientů není naše práce monotónní, můžeme zapojovat kreativitu, objevovat zajímavá místa a potkávat se se zajímavými lidmi. Ve FleishmanHillard se snažíme pracovat především na projektech, které mají smysl. Chceme pracovat na kampaních, jež mají potenciál něco změnit. Často se nám to skvěle daří. Zkrátka ve FH se určitě nenudíme. Každý den nás čeká zajímavá výzva nebo spolupráce s některým z našich úspěšných klientů.

„Pokud jde přímo o práci ve FH vyzdvihla bych rozmanitost témat, se kterými pracujeme. Často to znamená, že si rozšíříme obzory ve velmi specifických oblastech. Je pro mě také důležité, že pracujeme na projektech, které mají často nějaký pozitivní společenský přesah.“ – Markéta, client manažerka