Nadělte si pod stromeček předvánoční přehled změn v českých médiích

Nesem vám předvánoční novin(ky) ze světa médií. Dárky vám sice nenadělíme, čekání na Ježíška vám ale zpříjemníme měsíčním shrnutím nejdůležitějších změn v médiích, která ani přes chladnější počasí na jednom místě nezamrzla.

 

Co nás potěšilo

🔸 Czech Social Awards ocenily dvanáctku inspirativních osobností českých sociálních sítí. Ocenění získal například Feri, Ludwig, Kovy, Ester a Josefina, Anna Šulc nebo Krajčovi.

🔸 Od 4. do 12. prosince vždy od 17 do 18 hodin budou v rozhlase hypermarketů pro veřejnost hrát umělci, kteří přišli o možnost koncertovat.

🔸 A výhra číslo dvě – webový seriál #martyisdead získal cenu Emmy.

Novinky v televizním a rozhlasovém světě

▪ Pro všechny milovníky nekonečných seriálů máme smutnou zprávu. Televize Nova oznámila, že od příštího roku skončí oblíbený seriál Ordinace v růžové zahradě. Nemusíte ale zoufat, televize Prima bude nově vysílat reality show Milionář mezi námi. Tato novinka startuje 30. listopadu.

▪ Útěchou může být také nový pořad Českého rozhlasu Slavné dvojice, který bude moderovat Alexandra Mynářová, manželka kancléře prezidenta.

▪ Zároveň startuje vysílání nové „divadelní“ televize Naživo, která propojí živé umění, divadlo a hudbu. A to přímo na televizních obrazovkách.

▪ Projekt PCEM agentury Nielsen ukázal, že koronavirová krize potvrdila dominanci televize mezi médii. Celý dokument najdete zde.

Krušné chvíle pro mediální klasiky

🔸 Insolvenční správkyně zadluženého vydavatelství Mladá fronta požádala soud o ukončení provozu vydavatelství. V majetku firmy nejsou peníze na to, aby mohla hradit provoz, mzdy či náklady na tisk. Zastaven byl také tisk týdeníku Euro, který na papíře nevyšel.

🔸 Seznam.cz v prosinci po 23 letech ukončí službu Lidé.cz. A ano, dopomohl k tomu i dokument V síti.

Světlé momenty pro klid duše

▪ Rádio Blaník se rozšiřuje na Moravě a ve Slezsku.

▪ Česká televize na Vánoce uvede čtyři nové pohádky. Chystají se filmy O vánoční hvězdě, Hodinářův učeň, O léčivé vodě a Loupežnická balada.

▪ Časopis Maxim se vrátil na český a slovenský trh. Nově bude tento měsíčník také pro ženy.

▪ Pro motorkáře je nově dostupný dvouměsíčník Drž stopu, jehož šéfredaktorem je Jiří Roth.

Škatulata hejbejte se…

🔸 Právní magazín Výbor nově povede Lucie Jedličková, která působila jako šéfredaktorka časopisů Spy nebo Rock & All.

🔸 Předseda Rady ČT René Kühn i místopředseda Jaroslav Dědič rezignovali. V dozorčí komisi Rady ČT nově zasednou Eva Hubková, Michal Petrman, Petr Juchelka, Jan Lamser a Zuzana Prokopcová.

🔸 Rozvoj Mall.tv nově povede Johana Amlerová, obsah pro Slovensko zajistí Roman Buťa.

🔸 Do redakce Seznam Zpráv nově nastoupili Markéta Dobiášová, Tereza Šídlová a Petr Štěpán.

🔸 Výkonným ředitelem vydavatelství A 11 se stal Pavel Horský a za obsah nově zodpovídá Vladimír Barák.

 

Tímto se s vámi loučíme a přejeme klidné vánoční přípravy, vydařené cukroví a rodinnou pohodu.