Distribuční centrum Amazonu letos navštívilo již 5000 lidí

Společnost Amazon otevřela v lednu tohoto roku své distribuční centrum v Dobrovízi široké veřejnosti. V rámci veřejných prohlídek jej od začátku roku navštívilo již 5000 lidí. Distribuční centrum Amazonu se pro veřejnost k 15. listopadu uzavírá a přihlásit se na bezplatnou prohlídku bude možné opět od ledna 2020.

Amazon u příležitosti 5000. návštěvníka připravil speciální slavnostní prohlídku, na které byli přítomni také zástupci vedení společnosti. Návštěvníkem s číslem 5000 byl jeden ze žáků Základní školy Škvorec. Děti této školy dostaly od Amazonu do výuky čtečky knih Kindle. Po skončení prohlídky jim je slavnostně předal Michal Šmíd, generální ředitel distribučního centra v Dobrovízi.

„Jsme rádi, že jsou prohlídky u veřejnosti tolik oblíbené a že jsme v poměrně krátkém čase mohli přivítat již 5000. návštěvníka. Doufáme, že od nového roku, kdy startuje nový ročník bezplatných veřejných prohlídek, bude o prohlídky minimálně stejný zájem,“ dodává Michal Šmíd.

Amazon pořádá prohlídky každý všední den ráno a odpoledne. Na základě zájmu nově přibyla možnost navštívit distribuční centrum také ve večerním čase od 18:30, a to i o víkendu. Během prohlídky se návštěvníci dozví, jak vůbec takové distribuční centrum funguje a uvidí, jak zaměstnanci Amazonu s pomocí inovativních technologií připravují, balí a odesílají menší zásilky, jako například knížky, elektroniku a spotřební zboží.

Společnost Amazon připravuje pravidelně také tematické prohlídky svého centra. Za rok 2019 mohli návštěvníci absolvovat například prohlídky uspořádané u příležitosti Světového dne zdraví, Světového dne učitelů, Mezinárodního dne dětské knihy a Světového dne superhrdinů.  30. a 31. října se budou konat halloweenské prohlídky s doprovodným programem, zároveň to budou jedny z posledních prohlídek letošního roku. Zájemci nejen o halloweenské prohlídky distribučního centra v Dobrovízi se mohou přihlásit zdarma na www.amazon.de/prohlidky.