Amazon opět rozdává Kindlotéky, tentokrát obdaroval Městskou knihovnu Děčín

Amazon před třemi lety odstartoval projekt Kindlotéka, který moderním způsobem podporuje rozvoj čtení u mladých čtenářů. Proto se rozhodl umístit speciální čtenářské koutky do základních škol a nově také do městských knihoven a dětských domovů. První knihovnou, která od Amazonu obdržela elektronickou knihovničku, se stala Městská knihovna v Děčíně.

Kindlotéka je jeden ze zábavně edukačních projektů Amazonu. V rámci tohoto projektu dostala Městská knihovna Děčín speciální koutek obsahující nabíjecí stanici pro 5 elektronických čteček Kindle. Slavnostní předávání se uskutečnilo za přítomnosti zaměstnanců knihovny a zástupců společnosti Amazon.

Každá čtečka Kindle, kterými byla Městská knihovna Děčín obdarována, obsahuje 50 e-knih zaměřených nejen na dětské čtenáře. Kromě toho Amazon Městské knihovně v Děčíně poskytl zdarma 70 tištěných knih, jež si zástupci knihovny sami vybrali. Zájem je nejen o klasické tituly, ale i novinky z per současných autorů a populárně naučnou literaturu.

„Projekt Kindlotéka v Česku funguje už třetím rokem. Od obdarovaných škol máme pozitivní zpětnou vazbu; děti i pedagogové si tyto speciální čtenářské koutky velmi oblíbili a používají je jak ve výuce, tak ve volném čase. Letos jsme se rozhodli k pěti obdarovaným základním školám přidat i tři dětské domovy a dvě knihovny. Chceme, aby i děti v těchto institucích měly možnost vyzkoušet si čtení pomocí moderních technologií,“ řekla Miroslava Jozová, PR manažerka pro region CEE společnosti Amazon.

 „Městská knihovna Děčín začala půjčovat e-knihy zhruba před dvěma roky. Těší nás, že díky Amazonu můžeme nabídku elektronických titulů rozšířit, a navíc zájemcům poskytnou také zařízení Kindle, na kterých si mohou elektronické knihy užívat. Věřím, že se mezi čtenáři najde plno nadšenců, kteří spojení četby s moderními technologiemi uvítají,“ dodal Ladislav Zoubek, ředitel Městské knihovny Děčín.