S Rekonstrukcí roku jsme vyrazili do Slaného

Rekonstrukce roku, která oceňuje nejzdařilejší proměny interiérů, rozběhla tzv. rozšiřující projekty, ve kterých se s kamerou a partnery soutěže vydáváme za soutěžícími. První návštěva proběhla u paní Magdaleny ve Slaném. Magdalena do soutěže přihlásila mezonetový byt, který vzniká ze sklepních prostor, přístavku na zahradě a bytu v přízemí. Materiál paní Magda dostala od našeho partnera firmy Xella, která v tuzemsku zastupuje nejznámější značku pórobetonu Ytong. Právě zástupci Ytongu se do Slaného vypravili s námi. Paní Magdě postavili první dvě řady přístavku a ukázali jí, jak s tvárnicemi od Ytongu stavět. U všeho dění nechyběl kameraman.

Z Ytongu za paní Magdou dorazil technik, manažer značky Ytong a Ytong mistr. Nejprve technik na kameru vysvětlil, jaké jsou výhody Ytongu a jak s ním na stavbách pracovat. Po technikovi se před kamerou představila paní Magda, která ostatním soutěžícím prozradila, proč se rozhodla pro tak netradiční řešení bydlení. Pak nastoupil Ytong mistr, který celému štábu ukázal, jak se zakládají rohy stavby a kde používat maltu a kde lepidlo. Na stavbu si k sobě pozval Magdu a jejího čtrnáctiletého synka. Společně si vyzkoušeli, jak se správně míchá malta a jak se pokládají tvárnice. Paní Magdu stavění tak vzalo, že mistrovi pomáhala, i když kamery už zhasly.

Z natáčecího dne vzniknou tři videa, která fanoušci soutěže uvidí na webu Rekonstrukce roku a na Facebooku soutěže. Za paní Magdou se se štábem vydáme ještě na konci léta, abychom zjistili, jak se výsledek povedl. V Rekonstrukci roku právě zahajujeme druhou etapu, ve které soutěžící posílají fotografie po proměně. Soutěž uzavřeme ke konci srpna a vítěze budeme znát na podzim. Kromě Ytongu se do soutěže jako partneři zapojili také firmy SAPELI, Hoover, Českomoravská stavební spořitelna, Primalex a Czech Deco Team.