FleishmanHillard v pohybu!

Ať už pracujeme z domova, nebo z kanceláře, dřív nebo později přijde trochu pohybu vhod. Jak ho ale skloubit s prací, když člověk mnohdy neví, kam dřív skočit? Jediným řešením bylo vyzkoušet to na vlastní kůži! A tak jsme během jednoho nabitého pracovního dne vyrazili ven a dali si trochu do těla. Vyzkoušeli jsme všechny možné i nemožné pohybové aktivity v našem okolí a na základě získaných poznatků jsme vyladili nový well-beingový program FleishmanHillard pro vlastní zaměstnance. Aby jeho spuštění bylo co nejstylovější, rozhodli jsme se ho představit formou autentických reportáží, které vám na těchto stránkách přináší náš vlastní obsahový tým. Přejeme příjemné čtení!

Nový well-beingový program jsme rozdělili do tří pilířů. První je zaměřený na pohyb, druhý na zdraví a třetí na celkovou mentální pohodu. Jeho cílem je zpestřit si pracovní dny, podpořit psychické i fyzické zdraví, zpříjemnit pracovní prostředí, naučit se lépe pracovat s časem, a hlavně umět dát odpočinout nejen tělu, ale i hlavě. První přišel na řadu sportovní balíček, jehož výsledkem jsou reportáže ke každé aktivitě. V nich se dozvíte spoustu skvělých tipů, jak nové možnosti, které nový program FH otevírá, co nejlépe využít. Sportu zdar!

Kruhový trénink přímo v budově

Pokud si chcete dát pořádně do těla, máte možnost přímo v naší kancelářské budově zažít na vlastní kůži velmi intenzivní kruhový trénink. Už jeho samotný start v 7.30 může být výzvou zejména pro ty, kdo bydlí od kanceláří FH o něco dál. Na druhou stranu asi neexistuje lepší způsob, jak nastartovat tělo před začátkem pracovního dne. Organizátoři z řad týmu MyHive vybrali čas mezi 7.30 a 8.30 záměrně tak, aby start pracovní doby stihli po tréninku a sprše i ti, kdo musí být v kanceláři už v devět hodin. Alespoň jednou za týden se dřívější vstávání určitě vydržet dá, ale dopřát si večer před tím binge-watchingový večer na Netflixu, jako tomu bylo v našem případě, nebyl úplně nejlepší nápad.

Tělocvična přímo v budově

Trénink je poměrně svižný, po rozcvičce postupně vystřídáte několik stanovišť, na kterých si ale vystačíte s vlastní vahou. Těžkých činek se tak nemusíte bát. Lektorka Žofie (její Instagram zde) navíc dokáže po dohodě tempo i skladbu tréninku přizpůsobit kondici každého z vás a dobře vás motivovat, abyste vydrželi cvik opakovat po celý časový interval. Ale když si sami od sebe dáte pauzu, protože vám zrovna dojde dech, nikdo vám hlavu neutrhne. Atmosféra je příjemná a dostat se do tempa každému pomáhá také hudba.

Kruháč je skvělý hlavně v případě, že se sami nedokážete do cvičení přinutit nebo vás nebaví cvičit samotné. Tak ho neváhejte vyzkoušet. Začít odbavovat pracovní povinnosti s pocitem, že jste už ráno pro sebe stihli něco udělat, je docela příjemná věc. Člověk je navíc výkonnější a má lepší náladu. Jen pozor na kolegy, abyste jim pod vlivem čerstvé dávky endorfinů nenastavili hned po ránu příliš vysokou laťku!

Co je třeba vědět předem?

Kde: MyHive Pankrác House – Lomnického 1705/9 Praha 4. Cvičební sál se nachází ve stejné budově jako kanceláře FleishmanHillard.

Kdy: Každý čtvrtek od 7.30 do 8.30

Co s sebou: sportovní oblečení, sálová obuv, ručník, poplatek 50 Kč

Registrace: alespoň den předem, osobně na recepci MyHive Pankrác House po předložení vstupní karty FleishmanHillard

Do práce na kole

Z pohledu dopravy jsou kanceláře FH téměř uprostřed Prahy, takže se dá do práce na kole dostat za rozumnou dobu prakticky odkudkoli. Budova je navíc vybavená veškerým zázemím, které je k cyklopřesunu do práce potřeba – od klecí pro bezpečné uschování kol až po sprchy, abyste i po zdolání kopce od řeky přišli mezi kolegy jako ze škatulky.

Jde tak o skvělou příležitost, jak spojit příjemné s užitečným a udělat něco pro svoji fyzickou kondici. A když necháte pro jednou doma auto, tak i pro životní prostředí. Navíc nemusíte řešit parkování! A dokonce i ve srovnání s MHD vychází kolo překvapivě dobře. Jak ukazuje naše zkušenost, z okraje města (Praha-Řepy) nám cesta do FH trvala necelých 40 minut (dalších alespoň 5 minut si vyhraďte na sprchu). Kombinaci metra a tramvaje se dá stejná cesta zvládnout za 35 minut, ale zatímco kolo vás dostane ode dveří až ke dveřím, MHD ne. Takže je třeba přičíst cestu na zastávku i z ní.

Cesta do/z práce na kole určitě není jen pro pravidelné sportovce. Je možné ji pojmout i jen jako občasnou aktivitu, kterou navíc lze kombinovat s MHD, aby byla co nejpohodlnější. Kolo je možné si s sebou vzít do všech druhů veřejné dopravy kromě autobusů. Za pomoci MHD tak můžete překonat méně bezpečné úseky, vyhnout se příliš velkému převýšení nebo si odpočinout, pokud už máte v nohou hodně najetých kilometrů (více o cestování MHD s jízdním kolem zde). Hromadná doprava pomůže třeba i v situaci, kdy se neplánovaně vracíte domů až tmy (samozřejmě nemám na mysli servis pro klienty až do noci, ale třeba příjemné posezení s kolegy po práci). Dokonce nemusíte mít ani vlastní kolo. Například s lítačkou má každý u společnosti Rekola.cz dvě 15minutové jízdy denně zdarma, což občas stojí za to využít.

Rekola

Ať už pojedete na vlastním či sdíleném kole, nezapomeňte před každou jízdou zkontrolovat, zda kolo splňuje všechny prvky povinné výbavy. Už jsme na kole zažili i kontrolu ze strany městské policie. Přilba sice pro dospělé povinná není, ale nikdy se na cestu nevydávejte bez ní. Může zachránit život.

Pokud nemáte trasu naježděnou a vydáváte se na kole po městě poprvé, doporučuji si vzhledem ke stavu cykloinfrastruktury v Praze předem naplánovat cestu. Většinou se vyplatí vyhnout se smíšenému provozu s auty, i kdyby to mělo znamenat menší zajížďku. Úzkým hrdlem Prahy jsou ale mosty, přes Vltavu si na kole užijete adrenalin. Buď mezi auty, nebo seskočit a jít s kolem po chodníku. I tady ale existuje alternativa – pražské přívozy v rámci MHD přepravují kola zdarma. Tak šťastnou cestu!

Co je třeba vědět předem?

Vlastní kolo je možné bezpečně uložit do kolárny v budově MyHive Pankrác House.

Volné Rekolo si můžete vypůjčit přes aplikaci www.rekola.cz.

Polední pauza ve znamení joggingu

Ačkoli se půlhodinová či hodinová polední pauza může na první pohled zdát jako krátká doba na běh, dá se do ní vměstnat překvapivě dost kilometrů včetně převlečení a sprchy. Ať už jste příznivci svižného tempa, nebo se raději jen kocháte, poloha kanceláří FH přímo vybízí k tomu obout kolem poledne sportovní boty, vyrazit na Vyšehrad a vyčistit si skvěle hlavu od pracovních povinností. Odměnou vám bude skvělý výhled na Vltavu z vyšehradských hradeb a dostatek endorfinů na odpolední pracovní náplň.

Ideální trasa měří zhruba 3,5 kilometru a není na ní prakticky žádné převýšení. Rychlým během se dá z FH zvládnout pod čtvrt hodiny, i méně zdatní běžci se ale vejdou do časů kolem 20 či nanejvýš 23 minut. Většinu trasy tvoří asfaltové chodníky, počítejte tedy s obuví pro tvrdší povrchy.

Pokud se vám běhání o polední pauze zalíbí, můžete vyrážet třeba každý den. Pomocí chytrých hodinek a jejich propojení se sportovní aplikací (například Strava) pak lze sdílet svoje úspěchy a zdolané kilometry s přáteli. Tak ať vám to běhá!

Běžecká trasa na Vyšehrad

Co je třeba vědět předem?

V budově MyHive Pankrác jsou k dispozici sprchy, které můžete po běhu využít a vyrazit pak v plné parádě do kanceláře.

Do posilky s MultiSportkou

Mezi benefity pro stálé zaměstnance ve FH nechybí MultiSport karta – zná ji asi každý a kdo ne, více si o ní může přečíst tady. Díky MultiSport kartě se zcela zdarma nebo za symbolický poplatek dostanete na tisíce různých sportovišť v Česku – od bazénů a tenisových či squashových kurtů až po tělocvičny a posilovny. A právě jedno zajímavé fitko poblíž FH jsme pro vás v rámci testování aktivit ze sportovního well-being balíčku vyzkoušeli.

Nachází se za obchodním centrem Arkády Pankrác v těsné blízkosti stanice metra, jmenuje se Top Deck a najdete ho v nejvyšším (čtyřiadvacátém) patře výškového hotelu Panorama. Až na místo vás z lobby hotelu doveze sice už starší, ale pořád dostatečně rychlý výtah.

TopDeck

Na MultiSport kartu získáte v Top Deck vstup na 90 minut zdarma. Vstup přitom platí nejen na solidně vybavenou posilovnu, která kromě cvičebního sálu s činkami, žebřinami a žíněnkou zahrnuje také posilovací stoje či aerobní zónu s neopakovatelným výhledem, ale dostanete se také do wellness sekce s bazénem a whirlpoolem. I tam si dopřejete skvělý pohled na Prahu z výšky. Není nad to, uvolnit si tělo po intenzivním cvičení plaváním s výhledem na mraky a nejvyšší budovu ve městě, která se nachází hned naproti. Zavítat můžete také do sauny, prostěradlo je k zapůjčení na recepci za 50 korun, osuška za 45 korun a kdybyste si zapomněli ručník nebo žabky, i to se dá u vstupu vyřešit. Plavky si ale raději vezměte vlastní, přece jen tam nemusíte být sami.

Co je třeba vědět předem?

Na Multisport kartu máte každý den 1 vstup do vybraného sportoviště zdarma, případně s menším poplatkem, dle vybraných služeb. V nabídce jsou posilovny, wellness, sauny, skupinové lekce, pronájem hřiště, aj. Před návštěvou je potřeba si zjistit, jak funguje registrace na vybrané lekce a rezervace míst.

Odpoledne na street, fotbal či beach

Jízda na kole, běh nebo posilovna mají něco do sebe, ale jen málokdy si je naplno užijete v kolektivu. Proto je potřeba nezapomínat také na týmové sporty a zapojit do hry i své skvělé kolegy. Nejenže si užijete super zábavu, ale lépe se poznáte i napříč týmy. Navíc je to jedinečná šance vidět v kraťasech a sportovním tričku i ty členy týmu, kteří si denně dopřávají oblek a košile s manžetovými knoflíčky. Na hřišti jde zkrátka všechno stranou!

beach volleyball

V rámci well-beingového programu máme ve FH možnost za zvýhodněných podmínek využít i tělocvičnu TJ Pankrác, která stojí hned vedle našich kanceláří. Ta nabízí plnohodnotné indoorové vyžití, od fotbalu přes florbal až po basketbal. Stačí poskládat trochu větší partu, domluvit se u nás na recepci a vyrazit. V případě dobrého počasí se ale dá po práci vyrazit i do nedalekých Žlutých lázní na beach volejbal či dolů do Podolí na streetball. Stačí to jen hecnout a vyzvat jednoho kolegu na zteč. Ostatní se už přidají!

Co je třeba vědět předem?

1x měsíčně máme možnost využít tělocvičnu TJ Pankrác, kolegové ji obvykle využívají na fotbal, florbal nebo basket.