S jarem přichází také spousta změn v českých médiích

Zpříjemněte si dlouhé dny doma, či v kanceláři výběrem jarních novinek z médií. Pohyb mezi kraji se možná zastavil, pro média to ovšem neplatí – tak se pohodlně usaďte a přečtěte si náš pravidelný přehled změn. Uniknout by vám neměly nové pořady a web kolegyň z Elle, volby do Rady ČT či konec éry cookies.

Co nás potěšilo…

🎬 Odložený 55. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary se uskuteční ve dnech 20. až 28. srpna 2021. Loňský ročník se vinou pandemie covidu měl přesunout ve formě kratší filmové přehlídky na listopad, ani ta se nakonec nekonala.

Nejaktuálněji

📺Volební výbor odhlasoval 12 finalistů do Rady ČT. Nejvíc hlasů (15) dostal bývalý šéfredaktor zpravodajství ČT Karel Novák, následně publicista Jefim Fištejn (13). Do užší nominace se dostali také dosavadní členové Rady ČT Jiří Kratochvíl a Daniel Váňa.

🎵Trh s hudbou v Česku loni vzrostl na 1,18 miliardy Kč, tržby se meziročně zvýšily o 8 %. Streaming hudby v roce 2020 vzrostl o plných 45 %.

🍪Vydavatelé vymýšlejí, jak po skončení cookies identifikovat uživatele. Vlastní data se nyní stanou zásadní pro každého, kdo nebude chtít být zcela závislý na novém reklamním systému Googlu.

Něco pro dlouhé chvíle v lockdownu

🍿Na portálu TelevizeSeznam.cz přibyl nový komediální seriál Hotel Kokořín. V sérii si zahrál například Jiří Mádl či Filip Kaňkovský.

💄Josefína Joštová, Klára Dedková a Anna Basiková z Elle založily nový web V zákulisí, na kterém si můžete přečíst články o módě, kosmetice, designu, cvičení či knihách.

📺Pro opravdové milovníky kvalitní zábavy je tu zásadní novinka! Exposlanec Miroslav Kalousek bude mít pravidelný pořad na televizi Barrandov, a to v čase, kdy se původně vysílal Týden s prezidentem.

📱Prima uvede reality show s influencery Like House, ve které bude osm influencerů známých z TikToku tři měsíce ve vile soutěžit o půl milionu korun.

📺Televize Nova uvede vědomostní soutěž Na lovu.

🎙Moderátorka Helena Šulcová má podcast Mezi čtyřma očima.

📺Vysílání ČT3 bude prodlouženo nejméně do konce roku. Novým pořadem ve vysílání hlavního programu České televize bude Minišou Karla Šípa. Tento pořad s komorními rozhovory dočasně nahradí Všechnopárty, která se kvůli covidu nenatáčí.

S jarním sluncem svítí na lepší časy také v médiích

📰Hospodářské noviny čeká proměna. Nový šéfredaktor Jaroslav Mašek upraví workflow, vzhled tisku i webu a přidá i podcasty.

🗞Bezplatné noviny Náš region vstupují do dalších tří krajů. Od poloviny března jsou k dostání i v Královéhradeckém, Pardubickém a Jihočeském kraji.

€ V březnu také poprvé vyšlo vzkříšené Euro. Obnovený časopis dál řídí šéfredaktor Ondřej Hergesell. Nový web Eura je zpoplatněný.

🎶 A nyní jedna dobrá zpráva pro fanoušky rockové muziky – Rock Radio nyní pokrylo i Prahu.

 

A to je za nás vše, těšíme se zase za měsíc! Přejeme vám příjemné jarní dny.