V červenci, sprnu a září to v českých médiích žilo. Přečtěte si přehled nejdůležitějších změn

S rychlým startem podzimu přichází  i další várka shrnutí změn v médiích. Pokud se bojíte, že Vám během uplnylých třech měsíců unikly nějaké důležité události, nemusíte zoufat! Nyní si můžete ty nejzásadnější perličky projít v klidu a přehledně.

Co se v médiích odehrálo?

Deník E15 dostal novou podobu, kterou vystihuje heslo Tvář byznysu. Od 7. července tak z trafik na čtenáře denně vykukuje portrét osobnosti, která pro dané číslo poskytla rozhovor nebo zosobňuje aktuální událost.

Vydavatelství RF Hobby doplnilo své portfolio o nový měsíčník Můj čas na kafíčko pro ženy. Tento časopis se řídí heslem „Spokojený život krok za krokem. I vy si přece zasloužíte být šťastná“.

Vydavatelství Jaromíra Soukupa Empresa Media představila nový speciál nazvaný Týden Politické rozhovory. Tato novinka vychází pod hlavičkou časopisu Týden od 8. října.

Kulturní stanice Českého rozhlasu odstartovala v týdnu od 31. srpna plánované programové změny. Nyní je doplněna sériemi Akcent, Sedmé nebe a Četba s hvězdičkou.

Vydavatel webu Info.cz se změnil na CMI News, firmu tak doplnili jednatelé z mateřské Czech Media Invest.

Ke svým šestým narozeninám přináší Deco Media dárek v podobě nového časopisu – nového tištěného čtvrtletníku Krásný domov.

Personální zemětřesení

Předsedou Rady Českého rozhlasu byl zvolen Miroslav Dittrich a místopředsedou se stal Zdeněk Mahdal. Oba dva byli jedinými navrženými kandidáty.

Časopis Forbes má novou zástupkyni šéfredaktora. Tou se stala dlouholetá redaktorka Irena Cápová. V redakci se také zatočil personální kolotoč. Tři redaktoři redakci opustili, osm nových naopak přichází – Darek Šmíd, Ondřej Kinkor, Klára Mandausová, Tomáš Bohuslav, Klára Drašnárová, Tania Lyšková, Nela Vítová a Jana Niedermeierová.

Z Forbes do týmu Seznam zpráv přeběhl na pozici šéfa ekonomické sekce Jaroslav Mašek, který se rovněž ujal vedení se ujal vedení týmu v nové sekci Seznam Zprávy Byznys. Ta klasické články doplní o autorské analýzy, Byznys TV i detailní reportáže. Novými reportéry se stali Petr Holub a Kristina Ciroková. Domácí redakci Seznam Zpráv povede Šárka Pálková, tým pro nová média posílí producent Ondřej Lasák a Matouš Hrdina. Do ekonomické redakce přešla také Iva Špačková.

Společnost V24 Media, který vydává magazín Vogue, vytvořila novou pracovní pozici Sustainability editor, kterou obsadila modelka a filantropka Petra Němcová. Její náplní práce ve Vogue CS budou témata spojená s ekologií a udržitelným rozvojem.

Několik personálních změn proběhlo v televizní stanici CNN Prima News, kterou opustila šéfka investigativy Markéta Dobiášová, šéfeditorka obsahu Andrea Trojková a Petra Benešová s Eliškou Čeřovskou, které byly členkami dosavadní redakční rady. Vedení se ujal jeden z hlavních moderátorů večerních Hlavních zpráv Pavel Štrunc a jeho nástupcem se stal Tomáš Večeřa.

Daniel Köppl odešel z vydavatelství Empresa Media, kde působil jako výkonný ředitel. Nyní bude pomáhat státu s Chytrou karanténou.

Pro milovníky regionů

Pro vášnivé konzumenty regionálních médií tady máme perličku na závěr. Vydavatelství lokálního a odborného tisku A 11 se rozšiřuje celkově o dva nové regiony. Přebírá Podbrdské noviny, které budou teď vycházet jako čtrnáctideník pod názvem Náš region Beroun s podtitulem Podbrdské noviny a pokryjí Hořovicko, Berounsko, Rokycansko, Jinecko a Příbramsko. A 11 taktéž zavádí své noviny Náš region v Brně a tím tedy rozšiřuje své portfolio o Moravu.