Startuje druhý ročník soutěže REKONSTRUKCE ROKU

Po úspěšné loňské premiéře se opět rozjíždí celonárodní soutěž „Rekonstrukce roku“, jejíž druhý ročník právě odstartoval. Stejně jako v prvním ročníku, tak i v tom druhém se bude soutěžit nejen o věcné, ale především o peněžité ceny. Svou rekonstrukci mohou soutěžící přihlásit na webu www.rekonstrukceroku.cz do 14. července 2019. Na webu soutěže mohou načerpat potřebnou inspiraci a získat cenné rady a tipy. O vítězích rozhodne na základě fotografií před a po rekonstrukci odborná porota a také veřejnost prostřednictvím online hlasování. Partnery soutěže jsou pro letošní rok společnosti SAPELI, Hoover, Českomoravská stavební spořitelna, Ytong, Primalex a Czech Deco Team.

 „Do soutěže jsme se přihlásili s bytem, na který se přes 40 let nesáhlo. Milujeme venkov a jelikož nemáme ani dům, ani chalupu, dopřáli jsme si alespoň interiér ve venkovském stylu, “ říká paní Alena, výherkyně prvního ročníku soutěže a dodává: „Soutěž bych doporučila všem, ať už se do rekonstrukce pouští s firmou nebo vlastníma rukama. Nebojte se, že se v počtu soutěžících ztratíte. Ani my jsme si na výhru nevěřili, ale hlasující ocenili naši nápaditost a srdce, které jsme do proměny vložili,“ dodává.

Generální partner soutěže, český výrobce dveří SAPELI, vidí v soutěži zejména možnost osvěty. „Rozhodli jsme se jako partner do soutěže zapojit, abychom českým domácnostem připomněli, že i dveře jsou důležitou součástí interiéru. Právě na dveře se totiž při rekonstrukcích často zapomíná. Přitom můžou interiéru pomoci k prosvětlení a být současně funkčním prvkem a stylovým doplňkem,“ říká Martina Paculová, produktová manažerka marketingu.

Jak soutěž funguje?

Přihlášení do soutěže je jednoduché. Stačí zaslat fotografie interiéru před začátkem a následně také po dokončení rekonstrukce přes přihlašovací formulář na webu www.rekonstrukceroku.cz. Ze všech soutěžních rekonstrukcí, resp. přihlášených fotografií „před“ a „po“, vybere odborná porota složená ze zástupců organizátora, partnerů soutěže a odborníků v oboru interiérového designu celkem 30 rekonstrukcí, které postoupí do finálového hlasování veřejnosti. Ta zvolí tři nejpovedenější rekonstrukce roku 2019.

O co se soutěží?

Pro výherce jsou připravené finanční odměny ve výši 100 000 Kč pro první místo, 70 000 Kč pro druhé místo a 50 000 Kč pro třetí místo. V průběhu soutěže budou navíc odbornou porotou vybrány tři soutěžní rekonstrukce, jejichž průběh bude sledován formou video seriálu. Tyto rekonstrukce dostanou věcné ceny od partnerů soutěže už v průběhu proměny domácnosti.

Pro koho je soutěž určena?

Soutěž je určena pro širokou veřejnost a přihlásit se může kdokoliv starší 18 let s doručovací adresou na území České republiky, kdo chystá v letošním roce rekonstrukci. Ta nesmí začít dříve než 1. 1. 2019 a musí být ukončena nejpozději 31. 8. 2019. Rekonstrukce se musí týkat interiéru (bytu či domu) a proměněna musí být alespoň jedna místnost.