Vychází kuchařka Pavla Pospíšila, prvního Čechoslováka s michelinskou hvězdou

Uznávaný expert na gastronomii, televizní kuchařská hvězda a také první československý držitel michelinské hvězdy Pavel Pospíšil vydává kuchařku s názvem Moje cesta k Michelinu. V ní najdete 64 unikátních receptů z cest i vyprávění jeho poutavého životního příběhu. Nahlédněte pod pokličku toho nejlepšího z gastronomického umění kuchařské legendy! Knižní novinku pořídíte právě teď ve všech pobočkách Knihy Dobrovský.

 

Pavel Pospíšil v nové knize popisuje svou cestu mezi světovou kuchařskou špičku a zároveň přináší sbírku originálních receptů, které jsou velmi chutné, a navíc zázračně jednoduché. Kniha je koncipována jako výlet do zemí, kde Pavel Pospíšil žil a vařil. V osmi kapitolách tak naleznete recepty z Německa, Švýcarska, Slovenska, Francie, Mallorky, ale i tradiční pokrmy z rodné Moravy. Každý recept je doplněn informací o časové náročnosti, takže si vaření můžete skvěle naplánovat.

 

Vedle originálních receptů zlínský rodák pojal kuchařku i jako svědectví o tom, co stojí za jeho úspěchem, a jak se vypracoval na jednoho z nejuznávanějších kuchařů světa. Málokdo ví, že se Pavel Pospíšil původně ani kuchařem stát nechtěl. Toužil být malířem, ale na průmyslovou školu jej nevzali. A tak šel do učení na kuchaře. V druhé polovině šedesátých let odjel na stáž do východního Berlína. Po asi pětiletém působení si v Baden-Baden založil vlastní podnik, ve kterém získal prestižní michelinskou hvězdu. V současné době je už přes dvacet let majitelem restaurace, která patří mezi nejlepší podniky v Německu. Na Slovensku je tváří televizního pořadu Tajemství mé kuchyně, čeští posluchači ho mohou pravidelně vídat v pořadu Pochoutkový rok Českého rozhlasu.

 

Výsledek obrázku pro pospíšil moje cesta k michelinu

 

„Na kuchařině je krásné to, že nemá konce. Ostatní řemeslníci, jako jsou tesaři, truhláři nebo zedníci, se v určitý okamžik dostanou na konec svých dovedností. Ale v kuchařině to nikdy nekončí,“ říká první Pavel Pospíšil.

 

Přečtěte si zajímavý příběh uznávaného kuchařského mistra, jenž uchvátil svým uměním německé mlsné jazýčky a ochutnejte pokrmy z osmi zemí, kde jako kuchař působil. Knihu Moje cesta k Michelinu, která vychází pod značkou Kontrast, seženete na pultech knihkupectví Knihy Dobrovský za 499 Kč.