Léto s Albertem bylo plné výzev

Pro obchodní řetězec Albert i nadále pokračujeme v sérii zajímavých aktivit. Oslavili jsme výročí 25. let na našem trhu, seznámili jsme se s novými food blogery a zaměřili jsme se také na studenty. A to nás baví.

 

Reportáž o nejstarším supermarketu


Při příležitosti 25 let společnosti Ahold na českém trhu jsme zveřejnili unikátní průzkum, jehož výsledky uveřejnila všechna velká média. fleishmanhillard_ceska_televize_albert
První český supermarket se sice jmenoval Mana, později se ale přejmenoval na Albert a v koncernu Ahold zůstal celých 25 let. A jak se od té doby proměnily preference spotřebitelů? Především více spotřebováváme, ať už se jedná o kuřecí maso, rýži, tropické ovoce nebo minerálky. Při výběru potravin pak hraje ve většině případů rozhodující roli zdravý životní styl.

 

Krabičkujeme s podporou blogerů

fleishmanhillard_life_slon_albertV létě jsme pak začali komunikovat novou sběratelskou kampaň. Ta cílila na rodiny, které si chtějí během letních výletů vychutnat domácí jídlo i mimo domov. O tom, že se skoro v každé domácnosti řeší, jak uchovat jídlo čerstvé a aby zároveň neskončilo v batohu, jsme se přesvědčili nejen na sociálních sítích, ale i mezi blogery. Ti totiž krabičky otestovali mezi prvními. A jak je vidět, boxy jsou ještě víc multifunkční, než jsme mysleli.

 

Komunikujeme stážový program

fleishmanhillard_albert_studenti

Zaměřili jsme se také na studenty vysokých škol. Díky Aholdu jsme jim mohli nabídnout jedinečnou příležitost, jak strávit letní dny a zároveň si rozšířit své pracovní zkušenosti. Ahold v rámci svých HR aktivit totiž každoročně vypisuje letní stáže „Summer Internship“, kdy hledá posily do různých oblastí svého působení. Letos jsme pro oslovení studentů využili nejen tradiční kanály, ale i podporu na sociálních sítích. Vybraní uchazeči jsou již na konci svých stáží a své projekty finalizují. Věříme ale, že ti nejlepší z nich se mohou těšit i na pokračování spolupráce v centrále Aholdu v Nových Butovicích.