Květen přinesl spoustu mediálních novinek

Zase po měsíci přicházíme s novinkami z mediálního světa. Pokud jste poslední dny trávili čas s přáteli na zahrádce, či v muzeích, vůbec se nedivíme. Sepsali jsme proto pro vás to nejdůležitější, co se v médiích za poslední měsíc událo. Nemusíte se tak bát, že vám během rozvolňování něco uniklo. Těšit se můžete na nové podcasty a časopisy či na důležité změny pozic minulého měsíce.

Na co se dívat a co poslouchat za dlouhých večerů

📺 Televize Prima spustí desátý kanál archivní stanice Prima Star, kde bude reprízovat starší pořady vlastní tvorby. Stanice běží od 14. června.
📺 Populární komediální seriál Lajna s Jiřím Langmajerem v hlavní roli se dočká třetí série, kterou bude na podzim vysílat TV Seznam a slovenská TV Joj.
🎙️ Komentátor časopisu Reflex Bohumil Pečinka a expert na politický marketing Petros Michopulos mají nový podcast Kecy a politika. Vycházet bude jednou týdně.
🎙️ Týdeník Ekonom vydavatelství Economia plánuje produkovat podcasty. Nyní přebírá podcast Dana Tržila Na vlně podnikání.

Novinky v mediálním světě

🗞️ Regionální magazín Patriot bude po pěti letech opět dostupný v trafikách.
🌐 Drbna.cz, Hlídací pes a Reportér zakládají Asociaci online vydavatelů. Spolek se bude věnovat tématům jako je pluralita médií, kvalita a důvěryhodnost obsahu, etika novinářské profese či vliv pandemie na udržitelné podnikání vydavatelství.
🎥 Amazon koupí studio MGM a převezme tak čtyři tisícovky filmů a seriálů, mezi nimi také slavné bondovky.
🗞️Amazing Places mají svůj magazín Amazing, který bude vycházet každé čtvrtletí. Šéfredaktorkou bude Kateřina Černá.
🗞️ Vogue uvádí nový magazín Vogue Leaders, který letos vyjde dvakrát. Zaměřený bude na příběhy úspěšných žen a mužů či ikonických značek.
🗞️ Náš region přidává mutaci pro jižní Moravu. Odstartoval zpravodajský web Olomoucký Report.

Změny se netýkají jen epidemických pravidel…

🗞️ Tradiční rodinný týdeník Naše rodina změnil vydavatele, podobu i obsah.
🧒 Večerníček, Studio Kamarád i Kouzelná školka už nebudou na ČT2, bude je vysílat jen Déčko.
🗞️ Zástupcem šéfky ČTK bude nově Zdeněk Fučík.
🌐 Forbes zpoplatní část webu i některé newslettery. „Čtenáři jsou dnes spíš v digitálním světě než v trafikách,“ zdůvodnil zpoplatnění vydavatel.

Tímto se loučíme a těšíme se zase za měsíc! Přejeme vám spoustu nových zážitků a snad už o něco teplejší počasí!