Podnikatelem roku se stal zachránce vinylových desek

titulka Forbes Pelc

Společnost EY uspořádala již šestnáctý ročník soutěže EY Podnikatel roku 2015. U této události jsme již potřetí nechyběli ani my. V rámci celé události jsme připravovali komunikační strategii, včetně medializace příběhů jednotlivých podnikatelů. A protože se akce každoročně řadí mezi nejprestižnější světové soutěže, sešlo se nám i letos mnoho inspirujících příběhů.

Cílem oblíbené soutěže je poukázat na inspirativní osobní příklady na poli podnikání. Porota hodnotí kromě osobních příběhů podnikatelů také poctivost, strategickou orientaci nebo mezinárodní dopad jejich působení. Soutěž tak není jen o finančních výsledcích, ale především o inspiraci a osobním příběhu.

I letos jsme tak pomohli veřejnosti představit podnikatele, kteří jdou příkladem a mohou sdílením své zkušenosti pomoci těm začínajícím. Mnohdy jde o osobnosti, které vybudovaly fungující firmy navzdory četným překážkám a dnes dávají práci stovkám lidí.

V regionálních kolech soutěže letos byli ocenění podnikatelé z oblastí od výroby plastů přes medicínu až po pojišťovnictví. Národním vítězem se pak stal Zdeněk Pelc, který úspěšně obnovil výrobu vinylových desek. Vinyl díky němu doslova vstal z popela a jeho firma GZ Media je dnes na špici světové produkce gramofonových desek. Ty si u něj nechávají dělat i nejslavnější světové kapely jako U2 nebo Rolling Stones.

EY_podnikatel_roku_BrizaBabisPelcSoucek

Zleva: Vlastislav Bříza, Andrej Babiš, Zdeněk Pelc, Magdalena Souček

podnikatel_roku_briza

Vlastislav Bříza, EY Podnikatel roku 2014