Víme, jak chutnají nejlepší piva roku 2015

1Již potřetí jsme pro Český svaz pivovarů a sladoven uspořádali slavnostní galavečer pro všechny milovníky piva. Kromě skvělé atmosféry a udělení Ceny českého sládka F.O. Poupěte byly večer také vyhlášeny výsledky soutěže České pivo, kterou v hlavní kategorii světlých ležáků vyhrálo hned několik skvělých značek. O výhru se tak podělil Zubr Premium, Krušovice 12° a Litovel Premium. V pěti kategoriích se utkalo celkem 70 druhů piv.

Slavnostní večer v pražském hotelu Ambassador moderovala Gábina Partyšová za hudebního doprovodu pianisty roku Michala Šupáka. Kromě vyhlášení vítězů soutěže České pivo byli zároveň uvedeni do Síně slávy českého pivovarství dlouholetý ředitel sladoven v Nymburku Milan Holý a emeritní sládek Plzeňského Prazdroje Jan Majer. Unikátní Cenu českého sládka F.O. Poupěte získal pivovarský profesor Pavel Dostálek.

Oproti minulým letem se přihlášky do soutěže otevřely také pro menší pivovary. Zatímco loni mohly do soutěže přihlašovat své produkty jen pivovary s ročním výstavem nad 10 tisíc hektolitrů, letos klesla hranice povinné výroby piva na polovinu. Gastronomický zážitek jsme tak mohli doplnit ochutnávkou speciálních druhů od značek Litovel, Zubr nebo Ostravar.

Mezi pivy čepovanými přímo v sále si mohl vybrat i ten nejnáročnější pivař. Po slavnostním předání cen a fotografování oceněných jsme se všichni přesunuli k výtečnému občerstvení, které bylo připraveno v cateringových prostorách hotelu. Příjemný večer si nenechalo ujít bez mála 300 lidí, což svědčí nejen o dobré propagaci události, ale také o tom, že se soutěž stala již tradicí. České pivo je totiž zavedenou degustační soutěží, kterou mohli čeští odborníci navštívit dokonce podvanácté. A protože máme rádi pivo, nemohli jsme na této akci chybět ani my.

Prohlédněte si fotky z události.

8 5 6 7 94