Dýňová sezóna s Albertem

Začátek babího léta je neodmyslitelně spojen s úrodou dýní. Pro novináře jsme proto připravili neformální setkání s lokálním dodavatelem dýní a oblíbenými blogerkami Jarmilou Sweet a Veru Harnol. Událost jsme navíc propojili se zveřejněním unikátního průzkumu mezi českou veřejností: Jak se dýně v české kuchyni využívá?

Akce se konala v naší oblíbené Tančící kuchyni v centru Prahy. Po úvodním slově tiskové mluvčí společnosti Ahold Barbory Vanko, představil svůj podnikatelský příběh lokální dodavatel Rudolf Starý. Nechyběly ani zajímavosti o pěstování zeleniny a její distribuci do obchodů.

Následovala ochutnávka dýňových pochoutek, které připravila blogerka Jarmila Červená z blogu Jarmila Sweet. Novinářky tak měly možnost ochutnat čerstvě uvařené dobroty z dýně nebo se Jarmily zeptat na tipy, jak zeleninu originálně využít.

Podzimní dobroty i dekorace

Šikovná blogerka Veronika Harnolová z blogu Veru Harnol si vzala na starosti výzdobu prostoru. Novinářům na místě názorně předvedla, jak dýně naaranžovat, vyřezat a přetvořit je tak v originální dekorace.

S událostí jsme propojili také zveřejnění průzkumu, který jsme nechali zpracovat speciálně pro tuto příležitost. Novináři se díky tomu měly možnost dozvědět o současných trendech v konzumaci dýně v českých domácnostech. Výsledky například ukázaly, že ji do svého jídelníčku zahrnou alespoň občas dvě pětiny Čechů.

Zajímá vás jak, celá akce proběhla a jak ochutnávka i připravené dekorace vypadaly? Mrkněte na fotky!

 

p1110379

p1110436

p1110398

p1110423