Aktuální výživové trendy

HML_6207

Spolu s blížícím se koncem roku jsme ve FleishmanHillard připravili další originální tiskovou konferenci. Tentokrát to byla událost, kterou jsme uspořádali pro Nadační fond Albert ve spolupráci se Zdravou 5. Novináře jsme uvítali v útulných prostorách Barevné kavárny v Praze. Ti se dozvěděli aktuality ze světa výživových trendů a své znalosti dále prověřili ve vědomostní soutěži.

HML_6060

Jako první dostali slovo Jiří Mareček, ředitel komunikace obchodního řetězce Albert Aholdu a Pavel Mikoška, předseda Nadačního fondu Albert, kteří představili aktuální novinky fondu. Ten letos oslavil šesté výročí svého působení, přičemž od založení přispíval převážně na projekty zaměřené na pomoc v sociální oblasti a v oblasti zdravého životního stylu. Fond dále podporuje především organizace a projekty zaměřené na sdružování dětí a jejich vzdělávání ohledně zdravých stravovacích návyků.

HML_5963

Tento cíl si klade také Zdravá 5, která měla v režii další program konference. Za Z5 nejprve promluvila Eva Nepokojová, která také představila aktuální výživové trendy a výukové programy. Novináři se dozvěděli, že Zdravá 5 vzdělává žáky základních škol již jedenáctým rokem. Pořádá programy, které v dětech ze základních škol podporují vztah ke zdravému životnímu stylu a zábavnou formou je učí se správně stravovat.

HML_6065

Speciálním hostem konference byl Pavel Suchánek z Institutu sportovní výživy. Ten upozornil na aktuální problémy, které se stravováním souvisí –  objevuje se především nedostatek kvalitních bílkovin ve stravě, což způsobuje drastický pokles svalové hmoty a brzkou únavu dětí. Strava je celkově nevyvážená, děti také nadměrně konzumují slazené nápoje a mají nedostatek pohybu. Všechny tyto faktory často stojí za jejich pozdější obezitou, která v České republice neustále stoupá. Snaha Zdravé 5 motivovat děti k automatickému přijetí zásad zdravé výživy a jejich každodennímu dodržování je tak skutečně na místě.

HML_6268

Dalším hostem byla také výživová lektorka ze Zdravé 5, která novináře poutavým způsobem provedla jedním z jejich výukových programů pro děti. Návštěvníci byli rozděleni do skupin, aby mohli následně soutěžit a testovat své znalosti v oblasti zdravého stravování. Informativní výuková část sklidila velký zájem a lektorka Zdravé 5 tak odpovídala na množství dotazů. Skupiny soutěžily také v odpovídání na kvízové otázky, nebo například v testu chuťových pohárků. Za nasbírané správné odpovědi čekala nejúspěšnější soutěžící drobná výhra, všechny návštěvníky pak mohl potěšit balíček s interaktivní kuchařkou.

HML_6283

HML_5900

HML_6379