John Saunders se stal čtvrtým CEO v sedmdesátileté historii FleishmanHillard

 

Dave Senay and John SaundersJohn Saunders, dosavadní prezident pro region EMEA, přebírá roli prezidenta a globálního CEO FleishmanHillard od Dava Senaye a stává se tak teprve čtvrtým CEO firmy v její téměř sedmdesátileté historii. Sedmapadesátiletý Saunders doposud působil jako regionální prezident FleishmanHillard pro oblast Evropy, Středního východu a Afriky (EMEA). S ohledem na svou novou pozici se nyní přesune z Dublinu do amerického města St. Louis (Missouri), kde je celosvětové sídlo firmy.

„Jsem poctěn touto novou odpovědností a tím, že ve mně FleishmanHillard a Omnicom vložily svou důvěru,“ řekl Saunders. „FleishmanHillard nese odkaz své výjimečnosti na všech úrovních, disponuje nejlepšími zaměstnanci v tomto oboru, kteří se dokážou vcítit do toho, co klienti potřebují, a umí tak uspokojit všechny jejich potřeby,“ dodal Saunders. „Velmi obdivuji Dava a vše, čeho dosáhl a jsem vděčný za jeho pokračující podporu.“

Dave Senay, který tento měsíc oslaví 60. narozeniny, působil ve FleishmanHillard celkem 32 let, z toho více jak 9 let na pozici prezidenta a globálního CEO. Do společnosti nastoupil v březnu roku 1984 a jako CEO působil od roku 2006. S firmou FleishmanHillard bude spolupracovat i nadále jako konzultant a současně bude podporovat Johna Saunderse při přebírání řízení firmy. Senay byl po dvě období předsedou Council of Public Relations Firms, americké asociace PR firem. V roce 2014 ho časopis PRWeek jmenoval PR profesionálem roku. Ve stejném roce byla navíc firma FleishmanHillard vyhlášena globální agenturou roku.

Dave Senay and John Saunders

John Saunders a Dave Senay

John Saunders nedávno oslavil své 25. výročí působení ve firmě. V roce 1990 založil v Dublinu společně   s FleishmanHillard PR agenturu FleishmanHillard Saunders, která se postupně stala jedničkou na irském trhu. V roce 2004 byl jmenován regionálním ředitelem pro Evropu, a v roce 2011 povýšen do role regionálního prezidenta pro oblast EMEA (Evropa, Střední východ a Afrika). Před kariérou v oblasti public relations působil jako novinář v Radio Telefis Eireann, irské státní rozhlasové a televizní společnosti. Je bývalým prezidentem ICCO, globální organizace sdružující národní asociace public relations firem a také členem jeho síně slávy.