Dny českého piva představily jedinečné pivní speciály

Dny_ceskeho_piva - logo

Ve dnech 27. září až 3. října probíhaly po celé České republice Dny českého piva. A protože jsme národ, který podobné akce miluje, podařilo se nám zmobilizovat více jak 6 tisíc hospod, které se týdnu účastnily. Pro veřejnost se také otevřely některé z vybraných pivovarů. Gastronomický zážitek ochutnávky pivních speciálů a dobrého jídla se tak navíc mnohdy propojil s novými poznatky o výrobě piva. 

Dny českého piva jsou již tradiční událostí, která se snaží zvrátit trend odlivu hostů z restaurací a hospod, a zároveň tak podpořit české pivovarnictví. Akce odstartovala den před svátkem sv. Václava, který je patronem českého piva. Na přelomu září a října byste určitě nenašli lepší propojení příjemného s užitečným, a proto i my na tuto akci vzpomínáme s nadšením.

www.popfoto.cz

Při zahájení týdnu piva se navíc podařilo překonat český rekord v hromadném pivním přípitku, kdy si v restauracích po celé ČR najednou připilo přes 50 000 hostů. Ke Dnům českého piva byl letos přidán i jeden nový prvek – Den otevřených pivovarů. Ten měl úspěch nejen u milovníků piva, ale díky své zajímavosti i u všech věkových generací. “Věřím, že během pár let se z události může stát skutečný celonárodní svátek pro všechny, co mají rádi české pivo a chtějí ho s námi oslavit,“ uvedl František Šámal, předseda ČSPS.  www.popfoto.cz

Týdenní oslavu nejoblíbenějšího nápoje Čechů doprovázela celonárodní billboardová kampaň ve vybraných městech, digitální kampaň na Facebooku a také množství mediálních výstupů včetně reportáží. K dispozici byla také interaktivní mapa hospod, které se Dnů českého piva účastnily. A jak můžete vidět z mapy níže, do události byla zapojena skoro celá republika. 

3